Wat zijn jouw intenties? En wat wil je loslaten?

Mijn glanzend nieuwe agenda vraagt mij wat mijn intenties zijn voor 2023 en wat ik dit jaar wil loslaten. Interessante vragen om jezelf aan het begin van het jaar te stellen. 

Voor mij is het heel duidelijk: mijn intentie voor 2023 is om meer mensen te helpen om hun innerlijke blokkades op te lossen en orde op zaken te stellen in hun leven en loopbaan. Om verlangens, wensen en doelen nieuw leven in te blazen. De afgelopen 1,5 jaar heb ik mij flink bijgeschoold over het opheffen van belemmerende overtuigingen, oude angsten, negatieve terugkerende gevoelens, stress en andere lastpakken die je tegenhouden om vanuit je grootse zelf te leven.

Op zich kun je prima leven met trauma’s. Het woord ’trauma’ klinkt heel groot, maar als je bedenkt dat het in de medische wereld ‘lichamelijk letsel’ betekent, dan is een sneetje in je vinger ook een trauma. We hebben allemaal in ons leven fysieke, mentale en emotionele verwondingen opgelopen. Pesterijtjes, harde woorden, teleurstellingen, angstige gebeurtenissen en dergelijke laten hun sporen achter. Denk je er niet aan, dan heb je er ook geen last van. Maar opeens kan er iets gebeuren waardoor je je spontaan rot gaat voelen. Er komt oud zeer naar boven van onverwerkte gebeurtenissen.

Je hoeft daar niks aan te doen. Maar soms gaan ze je belemmeren in je loopbaan of je leven in het algemeen. Als je merkt dat het op je werk niet meer zo lekker gaat, als je in een burnout dreigt te raken, als je continu onder spanning staat, dan is het tijd om hier iets aan te doen. Dan is het tijd om deze loze bagage los te laten. Het zijn dan levenslessen waar je sterker van wordt als je er even doorheen gaat.

Het begin van het jaar is een prachtig moment om een start te maken met het  loslaten van oud zeer. Je hoeft dat niet alleen te doen. Er zijn vele methodes die werken, vele coaches en therapeuten bij wie je terecht kunt. Wil je snel en effectief van je steeds terugkerende vervelende gevoelens en gedachten, of je dreigende burnout af, dan ben je bij mij van harte welkom. Ik ben een van de weinige loopbaancoaches bij wie je niet alleen met je loopbaanvragen terecht kunt, maar ook als je wat blijft hangen in gedachten en frustraties, als je moeilijk kunt loslaten en dat impact begint te hebben op je dagelijks leven.

Wat zijn jouw intenties voor dit nieuwe jaar? Waar wil jij meer van, waar wil jij minder van, en wat wil jij loslaten? Het is de moeite waard om hier even bij stil te staan, en voor jezelf te beslissen op welke manier jij gaat zorgen voor vreugde, geluk en voorspoed in jouw leven.

N.B. Ik heb nog een intentie voor dit jaar: een flink stuk verder lopen op mijn route naar Santiago de Compostela. Wil je weten waar ik ben? Volg mij dan op: Camino de Santiago de Compostela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *