Kom los van belemmerende gedachten en gevoelens

Ben je op zoek naar een effectieve benadering om emotionele problemen aan te pakken en de kwaliteit van je leven te verbeteren? IEMT is een innovatieve methode die steeds meer erkenning krijgt in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en psychologie.

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy, een therapeutische benadering die ontwikkeld is door Andrew T. Austin. Deze methode combineert elementen uit verschillende psychologische disciplines en heeft als doel om emotionele problemen en belemmeringen op te lossen. IEMT richt zich met name op het transformeren van de manier waarop je (onbewust) vasthoudt aan negatieve emoties en beperkende overtuigingen, waardoor je een positievere en gezondere toekomst kunt creëren.

IEMT helpt bij diverse problemen zoals angst, depressie, onverwerkte emoties, negatieve gedachten, (preventie van) burn-out, trauma en stress.

Als gecertificeerd IEMT-practitioner en energetisch therapeut help ik om steeds terugkerende emoties, stress, niet-functionele overtuigingen en ervaringen om te buigen naar een positieve verandering. Ontslag, verlies van gezondheid, stress op het werk en burn-out zijn voorbeelden van zaken waar je als werkende of werkzoekende last van kunt hebben en die je kunnen belemmeren bij het vinden van een nieuwe werkkring of te genieten van je huidige activiteiten. IEMT en energetische heling geven hierbij verlichting.

Hoe werkt het?

Door het gebruik van oogbewegingen en gerichte vragen, helpt IEMT om de emotionele reactie op triggers te verminderen en om te buigen, waardoor ze minder belastend worden voor de persoon. Triggers zijn gebeurtenissen, situaties of gedachten die sterke emotionele reacties of stressreacties oproepen bij een persoon. IEMT richt zich op de emotionele lading en overtuigingen die aan deze triggers zijn gekoppeld. Het is snel, duurzaam, aangepast aan de behoeften van de persoon en kan leiden tot een positievere toekomst vol emotionele vrijheid en welzijn.

De methode lijkt op EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), een wetenschappelijk aangetoonde therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. Op dit moment worden de effecten van IEMT ook wetenschappelijk onderzocht.

IEMT is een geweldige methode voor:

  • emotioneel welzijn: het loslaten van steeds terugkerende ongewenste emoties, gedachten en overtuigingen
  • verwerking van ingrijpende gebeurtenissen, bijv. bij verlies, rouw of trauma
  • loskomen van angst, depressie, stress of burn-out klachten
  • persoonlijke groei en welzijn

Het hoeft niet te gaan om een schokkende ervaring waar je je bewust van bent. Tijdens de sessie verkennen we ongewenste emoties en negatieve gevoelens die je in de weg zitten. We gaan op zoek naar de ontstaansbron en koppelen de ongewenste gevoelens los van die gebeurtenis, zodat de weg weer vrij is om verder te gaan met je leven en persoonlijke ontwikkeling.

Dit oplossen gaat meestal niet in een keer. Bij de meeste mensen zijn meerdere sessies nodig om vastgeroeste patronen los te koppelen en te veranderen in een nieuwe, functionele manier van in het leven staan.

Al met al biedt IEMT een veelbelovende benadering voor het transformeren van emotionele problemen en het creëren van een positievere toekomst. Als je worstelt met emoties of overtuigingen die je belemmeren, kan IEMT de moeite van het overwegen waard zijn. Het kan de sleutel zijn tot een leven met meer veerkracht, welzijn en emotionele vrijheid.

Je bent bij mij welkom als je alleen los wilt komen van oude (of nieuwe) patronen waar je last van hebt, maar je kunt het ook combineren. Bijvoorbeeld:

  • Wil je meer inzicht in wat jou stress en energielekken bezorgt en hoe je dat kunt aanpakken? Dan biedt het DISC-assessment je antwoorden. Met IEMT pakken we vervolgens aan wat met inzichten alleen niet op te lossen is.
  • Wordt je ontslagen en ben je daar boos of gefrustreerd over, ben je er onzeker van geworden en mis je vertrouwen in je toekomst: maak je werkgever dan attent op je recht op outplacement of maak gebruik van je loopbaan- of opleidingsbudget. Met behulp van IEMT laat je je emoties rondom je ontslag gemakkelijker los en kun je je blik weer op de toekomst richten.
  • Ben je bang dat je recht op een burn-out afstevent? Wacht dan niet langer en kom in actie. IEMT in combinatie met de DISC en energetische coaching helpt je om de patronen die jou spanning geven te herkennen en op te lossen.

SOS! Pak Sleur, Onvrede en Stress aan en laat onverwerkte emoties, een nare nasmaak over baanverlies, steeds terugkerende lastige patronen los en laat persoonlijke groei (weer) toe.

Doe de gratis stress-check

Voor meer informatie of (vrijblijvend) contact klik hier of bel rechtstreeks met Sigrid van der Laan: tel 06-3825 2672.

Aangesloten bij en erkend door: