Loopbaantraject: versterk je plek op de arbeidsmarkt

Vanaf 1 april 2022 kan iedereen met een opleidingsniveau tot MBO 2 zich aanmelden voor het ontwikkeladviestraject STAP.

In het ontwikkeladviestraject STAP ligt de nadruk op scholing waardoor je meer kansen op de arbeidsmarkt kunnen. Het ontwikkeladvies STAP sluit namelijk aan op de Subsidieregeling STAP-budget (dat wordt uitgevoerd door UWV). Hiermee kan iedere Nederlander een budget aanvragen voor een cursus of opleiding.

Het STAP Ontwikkeladvies is bedoeld als steuntje in de rug voor mensen die uit zichzelf niet snel de weg naar persoonlijke ontwikkeling en/of scholing vinden. Je komt daarom alleen in aanmerking als praktisch geschoolde met op z´n hoogst MBO-2 niveau.

Hoe werkt het

Een Ontwikkeladvies is een kort traject waarin we een plan opstellen waarmee jij aantrekkelijk blijft op de arbeidsmarkt.

Met dit persoonlijke loopbaanadvies, dat bestaat uit 3 sessies van 1,5 uur, krijg je een beeld van je huidige kansen op werk, krijg je meer inzicht in wat de arbeidsmarkt jou te bieden heeft en wat je kunt doen om beter voorbereid te zijn voor de arbeidsmarkt, bijv. welke opleiding bij jou zou passen.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hiervoor een subsidieregeling opengesteld.

Het Ontwikkeladvies kost jou als deelnemer dus niets, behalve tijd die je investeert in de gesprekssessies en de opdrachten en assessments die bij het traject horen.

Voor meer informatie of (vrijblijvend) contact klik hier of bel rechtstreeks met Sigrid van der Laan: tel 06-3825 2672.