Vind jouw plek op de arbeidsmarkt

 • Je moet (of wilt) de organisatie verlaten of vermoedt dat dat weleens zou kunnen gebeuren
 • Je zou iets heel anders willen doen maar weet nog niet goed wat
 • Je wilt je talenten (her)ontdekken of meer inzetten
 • je voelt dat er meer voor jou in het vat zit dan er nu uitkomt
 • Je wilt je kansen vergroten op de arbeidsmarkt en voorbereid zijn op de toekomst
 • Je zit niet lekker in je vel, twijfelt veel aan jezelf, komt niet altijd voldoende voor jezelf op, voelt je gespannen en gestrest

Herken jij dit?

Herken je een of meer van deze punten, dan ben je bij mij aan het goede adres.

Mijn loopbaantrajecten zijn erop gericht om jou te helpen je te (her)ontdekken wat jou drijft in dit leven. En om dit te integreren in je werk, leven en loopbaan. Je krijgt haarscherp wat werkt voor jou en wat niet, leert hoe je je persoonlijke stijl beter kunt inzetten zodat je op je werk tot je recht komt, waar je energie uit haalt en wat je drijfveren zijn.

Ik help je om je op een authentieke manier op de arbeidsmarkt te presenteren. We gaan op zoek naar de overlap tussen wat jij te bieden hebt en waar de arbeidsmarkt om vraagt. Op een praktische en krachtige manier help ik je op de juiste plek te komen, in de juiste omgeving en met de juiste balans. Door te focussen op wat je goed kunt, waar je enthousiast van wordt en wat jou uniek en onderscheidend maakt, help ik je om je talenten te (h)erkennen en te ontwikkelen.

Meer werkplezier, scherpe doelen en een heldere focus: dat zijn succesfactoren waar we aan werken. Je komt snel tot de kern van wie je bent, wat je wilt, wat je de wereld te bieden hebt en waar jij het beste tot je recht komt. Het serieuze werk wordt afgewisseld met speelse, creatieve en intuïtieve werkvormen.

Afhankelijk van je behoeften, kunnen de volgende aandachtspunten aan de orde komen:

 • Welke talenten, kwaliteiten, gedragsstijlen, rollen e.d. kun of wil je sterker inzetten?
 • Hoe zorg je dat je persoonlijke doelen voldoende tot hun recht komen?
 • Waarvan raak je in de flow en wat betekent dat voor je werk?
 • Is het nodig of wenselijk om grenzen te verleggen en zo ja, welke?
 • Hoe kom je over op anderen?
 • Wat is de meest effectieve manier van werk vinden?
 • Hoe zie je de toekomst?
 • Hoe kom je los van de beren op je weg en de demonen in je hoofd die jou willen tegenhouden om je doelen te bereiken?

Het proces bestaat uit de volgende fasen:

1 Klaar voor de start – Het opmaken van de balans

We staan stil bij waar je nu staat, wat er bij jou speelt, waar je tegenaan loopt en wat je zou willen.

2 Ken jezelf – Je meerwaarde en drijfveren in kaart brengen

Je krijgt inzicht in je talenten en waar je die het beste in kwijt kunt, wat je ambities zijn en hoe kan je daar werk van kunt maken, wat werk voor je betekent en wat je motiveert. Eventuele blokkades of belemmerende overtuigingen pakken we aan.

3 Ontdek je plekje – Werken aan een nieuw perspectief

In deze fase krijg je antwoord op de vraag: waar vind ik wat ik wil en hoe kom ik daar. Je kunt je werkwens haarscherp omschrijven en waarom jij daar zo goed in bent. Je kent je succesfactoren en weet hoe je die kunt inzetten. We gaan door met het oplossen van eventuele blokkades, belemmerende overtuigingen en stressfactoren.

4 Activeer je tools – De arbeidsmarkt in kaart brengen

Deze fase van marktverkenning gaat om de match tussen wat jij wilt en wat de arbeidsmarkt vraagt. Je gaat onderzoeken waar kansen liggen en je wordt begeleid in het experimenteren en oefenen met verschillende strategieën om werk te vinden. Spelenderwijs leer je door te handelen: je oefent verschillende strategieën, leert van de ervaring en past je inzichten toe, net zolang tot je jouw stijl hebt gevonden.

5 Zoek en vind – Een nieuwe baan veroveren

Aan de hand van je jobmarketingplan, met je geüpdatet cv, je sprankelende elevator pitch en vol zelfvertrouwen en enthousiasme, ga je actief de arbeidsmarkt op. Door middel van action learning leer je wat voor jou werkt en hoe je je kansen kunt vergroten. We werken verder aan je persoonlijke ontwikkeling door de positieve inzichten te integreren in jou als persoon.

6 Je praktijken nog eens overdenken

Aan het einde van het traject kijk je terug op je leerproces, sta je stil bij jouw succesfactoren en bij jouw toekomstperspectief.

Voor meer informatie of (vrijblijvend) contact klik hier of bel rechtstreeks met Sigrid van der Laan: tel 06-3825 2672.