Voeten op de grond en hoofd in de wolken

Heb jij de afgelopen weken nog aan jouw dromen en wensen gedacht? Denk jij regelmatig aan wat je zou willen bereiken? Waar je de komende tijd jouw tijd en energie aan zou willen besteden? Voel je je enthousiast als je hieraan denkt? Of maakt het je onrustig omdat je iets anders of meer uit het leven wilt?

Als jij iemand bent die regelmatig bezig is met dromen, wensen en persoonlijke doelen, dan ben je een gelukkig mens, die fantaseert hoe het zou zijn om deze te bereiken, als jij je dromen en wensen laat groeien, de doelen nog mooier maakt en het hier af en toe met anderen over hebt, dan ben je een gelukkig mens. Waarschijnlijk ben je dan al bezig om deze te realiseren.

De meeste mensen zijn echter geneigd om hun dromen en wensen in de koelkast te zetten, of om deze klein en realistisch te houden. “Je kunt wel in het buitenland willen werken, maar dat is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd, dus wil ik gewoon een baan, maakt niet uit wat.” Als je al het gevoel hebt dat je voor meer dan dit in de wieg bent gelegd, dan stop je die gevoelens weg. ‘Met je hoofd in de wolken lopen’ heeft een negatieve bijklank, dus je houdt je voeten aan de grond.Hoofd-hart balans

Je hoofd de ‘hoofdrol’ te geven terwijl je emotie en intuïtie een bijrol krijgen of zelfs helemaal achter de coulissen worden teruggedrongen, is echter niet zonder risico’s. Wanneer verstand en gevoel uit balans zijn, zijn wij als mens uit balans.

Een gevolg hiervan is dat je teveel over de dingen gaat nadenken, zodat je niet tot handelen overgaat of dat je je onderbuikgevoelens ten onrechte negeert. Teveel nadenken kan er de oorzaak van zijn dat je gaat malen, je zorgen maken, piekeren, geen keuzes kunnen maken of juist keuzes maken die schadelijk voor je zijn.

Door niet naar je intuïtie te luisteren, kunnen er zelfs ongelukken gebeuren. Spring je zonder erover na te denken over een sloot, dan gaat het meestal goed. Ga je er teveel over nadenken voordat je springt, dan loop je het risico op een nat pak of gebroken been. Achteraf denk je: ik wist wel dat ik het niet moest doen! Maar waarom deed je het dan? Omdat je hoofd zei: kom op nou!

Hoog tijd om je hoofd af en toe in de koelkast te zetten.

Dit is beslist geen pleidooi om je verstand aan de kant te schuiven en alleen nog maar naar je hart te luisteren. Succes ligt niet aan de kant van verstand OF gevoel, maar juist daar waar beiden in balans zijn. Het is niet voor niks dat wij al decennialang te horen krijgen: ‘slaap er een nachtje over’. Juist in je slaap krijgt de intuïtie een kans. En hoeveel mensen krijgen onder de douche niet de beste ideeën. Dat zijn de momenten waarop je je gedachten even los laat waardoor creativiteit kan gaan vloeien.

Dus als je het gevoel hebt dat je vast zit in je leven, dat je ander werk zou willen maar niet weet wat, als je overweldigd wordt door alles wat je moet doen en tegelijkertijd het idee hebt dat je nergens aan toe komt of als je moeite hebt met keuzes maken, dan is het tijd om je hoofd even in de koelkast te zetten en je hart te laten spreken.

Door je gevoel en je intuïtie een kans te geven, is het makkelijker om keuzes te maken, om te focussen en meer rust in je hoofd te creëren. Hoofd in wolken voeten aan vloer zonnigJe draaft wat minder door en hebt minder last van wat anderen ervan vinden. Je komt dus dichter bij wat je echt wilt in het leven en dus bij je persoonlijke succes.

Ga dus af en toe met je hoofd in de wolken lopen en kijk eens rond welke dromen en wensen je nog hebt. En hou tegelijkertijd voeten aan de grond zodat je stappen kunt zetten om deze te realiseren.

Wat kun jij nu doen om hiermee aan de slag te gaan? Een paar manieren:

  • Pak een vel papier en schrijf bovenaan: Ik wil … Begin met schrijven en ga door en door en door. Schrijf alles wat er in je opkomt, zonder jezelf te corrigeren, hoe gek of onrealistisch het ook is. Zet de timer op 15 minuten en neem ook die volledige tijd.
  • Doe een geleide visualisatie waarmee je je diepste wensen en dromen naar boven kunt halen. Hier bestaan cd’s voor maar ook kun je iemand anders om hulp vragen. Kijk vervolgens wat je in het hier en nu kunt doen om een klein stapje te zetten.
  • Ga actief fantaseren en maak je wensen, dromen en doelen groter dan je durft. Wil je een boek schrijven? Fantaseer dan dat je een bestseller hebt geschreven, dat de rij voor jouw handtekening 300 meter lang is, dat je bij de grote talkshows wordt uitgenodigd en miljonair wordt (Onrealistisch? J.K. Rowling is dit ook gelukt).
  • Kost het je moeite om je hoofd uit te schakelen en balans te brengen tussen verstand en gevoel? Leg dan je ene hand op je buik en je andere hand op je voorhoofd om beiden in verbinding te brengen.
  • De beste manier om een stap te zetten om je doelen te bereiken, is door deze te delen. Je kunt deze stap nu zetten, door in de commentaarbox hieronder te vertellen wat jouw diepste wensen en dromen zijn. Wie weet is er iemand die jou hierbij kan helpen. En kom nog eens terug om te vertellen welke stappen je hebt gezet.
  • Welke tip kun jij hieraan toevoegen?

Kies een of meer van deze oefeningen en doe deze de komende maand dagelijks. Je zult zien dat er dan iets gaat gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *