5 geheimen om door te vertellen

Waarom ben jij hier? Ben jij hier op aarde met een reden? Of geloof je daar niet in? En kan het dan toch waar zijn?

Je hebt misschien wel eens het verhaal gehoord over natuurwetenschapper Niels Bohr die een hoefijzer boven zijn deur had hangen. “Maar professor, daar gelooft u toch niet in?” vroeg een student. “Nee,” antwoordde Bohr, “maar men heeft mij verzekerd dat het, al geloof je er niet in, toch werkt.”

Geheim 1: Je hoeft er niet in te geloven om er toch positieve effecten uit te krijgen.

Er zijn bijvoorbeeld heel wat mensen die er af en toe niet meer in geloven dat het hen gaat lukken om hun doelen te behalen. Maar zelfs als je niet in jezelf gelooft, kun je altijd nog net doen alsof. Fake it until you make it. Het leuke is dat het nog werkt ook. Hoe beter je wordt in het uitstralen van succes, hoe groter je successen daadwerkelijk worden.

Terug naar de vraag “Waarom ben je hier?” Dit gaat natuurlijk niet om waarom je op dit moment op deze plek dit artikel zit te lezen. Wie het boek ‘The Why Café‘ heeft gelezen, weet meteen wat ermee bedoeld wordt.

Als jij ervoor kiest om niet te geloven dat er een speciale reden is waarom je leeft, dan is dat natuurlijk prima. Zelf kies ik ervoor te geloven dat er meer is in het leven. Ik wil dat mijn leven zinvol is, dat er een reden is waarom ik op deze aardbol en op dit moment in de geschiedenis beland ben.

Erin geloven dat er een reden voor jouw bestaan is, is nog niet hetzelfde als weten wat die reden dan is. Toch blijkt dat als je op zoek gaat naar je persoonlijke missie of ‘Big Why‘, je er eigenlijk altijd achter komt dat je niks nieuws ontdekt hebt.

Het is mijn overtuiging dat alle antwoorden op je levensvragen al in jezelf aanwezig zijn. We hebben een innerlijk ‘weten’ dat getriggerd kan worden om zich te manifesteren. Bij sommige mensen gaat dat vanzelf, bijvoorbeeld omdat ze iets hebben meegemaakt dat hun leven op z’n kop heeft gezet. Anderen kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken.

Geheim 2: Het antwoord zit allang in jezelf. Je hoeft het alleen nog maar naar boven te halen.

En dan kan het zomaar gebeuren dat je een droom of verlangen hebt, maar dat je denkt dat dit toch niet realiseerbaar is. Het is te hoog gegrepen voor je, of je hebt er het geld niet voor. Of zoiets geweldigs is alleen voor ander soort mensen bestemd. Echter: als je het echt wilt, dan kun je het bereiken. Met kleine stapjes kom je er ook.

5 geheimen om door te vertellenGeheim 3: Je dromen zijn nooit te groot voor je.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het vanzelf gaat. Je zult het nog steeds zelf moeten doen. Vaak betekent het dat je er hard voor moet werken. Een deel van het werk zal eruit bestaan lak hebben aan de mening van anderen en gewoon je pad volgen al denkt iedereen om je heen dat het niks wordt. Kijk voor inspiratie het filmpje ‘Greatest Failures‘.

Dat wat aantrekkingskracht op je heeft, roept tegelijkertijd vaak ook weerstand op. Op het moment dat je je realiseert dat het misschien wel mogelijk is je dromen waar te maken, kan dat veel spanning en onzekerheid opleveren. Het creëren van veranderingen en successen betekent nu eenmaal vaak dat je buiten je comfort zone zult komen.

Geheim 4: Als je weerstand voelt, onzeker of bang bent, dan ben je op de goede weg.

Stel je open voor zowel je angsten als voor je verlangens. Neem ze serieus, laat ze toe, vind ze oké, wat het ook is. En neem beslissingen die op dit moment goed voor je voelen. Als je vanuit je hart een keuze maakt, zal die nooit verkeerd zijn. Hooguit zou je op een ander moment iets anders hebben gekozen. En: je hoeft niet consequent te zijn. Je mag altijd op je keuzes terugkomen.

Geheim 5: Een verkeerde keuze kan achteraf gezien altijd alsnog goed uitpakken.

Kijk maar eens wat bepaalde foute keuzes je achteraf gezien hebben opgeleverd. Je hebt ervan geleerd, het heeft je naar iets beters geleid of uiteindelijk bleek het toch de juiste keuze te zijn geweest. Beter een verkeerde keuze zelf genomen dan niet kiezen en een ander voor jou de beslissing laten nemen. Succes!

Vertel het door…

Heb jij ook een geheim dat iedereen mag weten? Waar zit bij jou de weerstand, de onzekerheid of de angst? Welke keuze ga jij nemen? Schrijf je reactie in de commentaarbox hieronder. Je krijgt altijd antwoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *