De oude manier van solliciteren om aan werk te komen, functioneert voor veel mensen niet meer. Tegenwoordig bereiken veel vacatures de media niet eens, omdat zij via het eigen netwerk van de bedrijven worden ingevuld. Slechts 30% van de vacatures wordt gepubliceerd, terwijl zo’n 70% van de vacatures via via worden ingevuld. Reden genoeg dus om in deze vijver mee te gaan vissen door je netwerk in te zetten.

Zet nu een stap op weg naar die baan.

Niet iedereen vindt het echter makkelijk om te netwerken. Hoe bereik je de mensen die voor jou interessant zijn om mee te praten? Waar praat je tijdens een netwerkgesprek over en wat is absoluut ‘not done’? Is netwerken hetzelfde als het afgaan van netwerkborrels, of zijn er effectievere methodes? (Ja!). Hoe presenteer je jezelf op zo’n manier, dat je boodschap goed overkomt?

Voor wie?

Iedereen die op zoek is naar werk en hier resultaat in wil behalen, zoals werkzoekenden en (startende) freelancers.

Waarom?

De meeste werkzoekenden proberen nog op de oude manier werk te vinden: zij gaan op zoek naar vacatures en sturen vervolgens een standaardbrief met cv. In deze effectieve en informatieve workshop leer je in een ontspannen sfeer een voorsprong op hen te nemen door je netwerk in te zetten. Netwerken werkt.

Wat?

In deze interactieve workshop leer je hoe je door effectief en gestructureerd te netwerken, het werk kunt vinden dat past bij jouw kwaliteiten, ervaring en wensen. Je krijgt handvatten in het netwerken met concrete voorbeelden.

Hoe?

Wij bieden zowel een individuele training als een groepsworkshop aan.

Geïnteresseerd? Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken: info@sigridvanderlaan.nl of 06-38251672.

Reacties van deelnemers of de workshop aan hun verwachtingen heeft voldaan en wat het hen heeft opgeleverd:

“Ja, ik heb duidelijk voor ogen waar netwerken mij kan brengen. Wat mij het meeste aansprak, was het rollenspel, omdat dat het concreet en duidelijk maakt.”

“Ik weet nu hoe je gebruik kunt maken van je netwerk.”

“Ik heb inzicht gekregen in de levels en nuances van netwerken.

“Het bieden van inzicht in hoe netwerken kan worden ingezet en hoe zaken werken.”

“De twee hoofdthema’s zijn behandeld en er was goede interactie en feedback.”