Conflicten kunnen ons soms belemmeren om een stap naar een andere baan te maken. Dat geldt misschien niet voor iedereen, maar de ervaring leert, dat veel mensen vast blijven zitten in een conflict, na verlies van een baan. Dat kan een conflict zijn met je (ex)werkgever, (ex)collega’s of een of andere instantie, maar ook een conflict met jezelf. Met welke gevoelens loop je rond? Boosheid, frustratie, schaamte, schuldgevoelens, verdriet?

Een innerlijk conflict bij het maken van een stap naar een andere baan kan bijvoorbeeld zijn, dat u boos of verdrietig bent om het baanverlies, zich ondergewaardeerd voelt of minder zelfvertrouwen heeft, maar ook dat u uit twee onaantrekkelijke alternatieven moet kiezen of een moeilijke beslissing moet nemen.

Een extern conflict kan het maken van een stap naar een andere baan ook bemoeilijken. Vaak gaat het dan om de strijd tussen jou en je oude werkgever, die nog niet is afgerond. Maar ook kan het gaan om een conflict met een andere instantie, bijvoorbeeld het UWV of het re-integratiebureau, een (ex)collega of zelfs met je partner.

De doelstelling van deze workshop is om jou te helpen beweging te realiseren in je zoektocht naar een nieuwe baan. Dat doen wij door te kijken naar waar jij staat in je verwerkingsproces na het verliezen van je baan en elke innerlijke en externe conflicten jou nog tegenhouden, zodat je deze achter je laten.