Zeker in deze tijd van economische onzekerheid is het belangrijk dat teams en afdelingen efficiënt samenwerken aan de bedrijfsdoelstelling. Deze workshop helpt de teams om de zaag weer scherp te krijgen.

Tijdens deze workshop denken de teamleden na over wat zij nu echt belangrijk vinden binnen hun werk, gaan zij na waar hun kracht zit en hoe zij die kunnen inzetten om samen te werken aan de toekomst(visie) van hun afdeling.

De workshop bestaat uit twee dagdelen, bij voorkeur twee ochtenden van ieder vier uur. Het eerste dagdeel wordt gebruikt om de teamleden meer inzicht te laten krijgen in hun eigen functioneren, waarbij aandacht wordt besteed aan de verschillen en de overeenkomsten binnen het team. Tijdens het tweede dagdeel wordt toegewerkt naar een gemeenschappelijke toekomstvisie, uitmondend in een actieplan.

Resultaat van de workshop is dat de onderlinge samenwerking wordt verbeterd en dat het team een helder beeld heeft van waar het de komende tijd de aandacht op moet richten.

De workshop is bedoeld voor organisaties en bedrijven die hun teams effectiever willen laten samenwerken aan de gemeenschappelijke team- en bedrijfsdoelstelling.

Doelstelling is het gezamenlijk als team vaststellen van werkwaarden, kernkwaliteiten, werkstijlen en toekomstvisie, samenkomend in een strategisch teamplan.

Tijdens deze interactieve en praktische workshop, verkennen de teamleden hun eigen werkwaarden, kernkwaliteiten, werkstijlen en persoonlijke doelstelling; zij zien deze in relatie tot hun collega-teamleden en analyseren eventuele knelpunten. Gezamenlijk wordt gewerkt aan een toekomstvisie die bijdraagt aan de bedrijfsmissie vanuit de kracht van de teamleden, uitmondend in een actieplan.

De workshop is maatwerk en wordt aangepast aan de wensen van het team, waarbij de volgende onderwerpen aan de orde kunnen komen:

  • Werkwaarden
  • Kernkwaliteiten en competenties
  • Teamrollen en/of werkstijlen
  • Dialoog
  • Toekomstvisie
  • Ontwikkelingsgerichte doelstelling

De workshop duurt minimaal een volledige dag of twee losse dagdelen maar afhankelijk van de gewenste invulling, kan de duur ervan worden aangepast.