Werk zoeken is een vak apart. Een kanjer zijn in je vakgebied, wil nog niet automatisch zeggen dat je ook goed bent in solliciteren en netwerken voor ander werk. De concurrentie is enorm en de eisen die de arbeidsmarkt stelt, zijn anders dan een paar jaar geleden. Voor veel mensen is het daarom moeilijk om aansluiting te vinden.

In deze tijd je baan kwijt raken, is vervelender dan ooit. Hoewel er nog steeds vacatures vrij komen, is het aantal werkzoekenden zo groot, dat het niet meevalt eruit te springen en voor een gesprek te worden uitgenodigd. Daar komt bij dat de spelregels zijn veranderd:

  • Om op te vallen tussen de vele sollicitanten, is het niet meer voldoende om je brief en curriculum vitae er ‘netjes uit te laten zien’.
  • Steeds meer werkgevers maken gebruik van social media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook om nieuwe medewerkers te werven.
  • Veel vacatures worden zelfs helemaal niet gepubliceerd omdat ze via het eigen netwerk worden ingevuld.
  • De ontwikkelingen binnen de sectoren gaan zo snel, dat als je een paar maanden werkloos bent, je kennis en ervaring al aan het verouderen is – daar gaat je meerwaarde als 40-plusser.
  • Veel werkzoekenden zijn generalisten, terwijl de arbeidsmarkt nu vooral vraagt om specialisten.
  • Van het UWV moet je op een zeker moment onder je niveau gaan solliciteren, maar daar zitten veel werkgevers niet op te wachten.

Als jij je afvraagt hoe jouw sollicitatie meer kans maakt om bovenaan de stapel terecht te komen, als je wilt dat je LinkedIn pagina de aandacht trekt of gebruik wilt leren maken van de social media, als je niet weet hoe je het netwerken moet aanpakken of als je niet zonder aarzelen jouw meerwaarde kunt noemen voor het werk dat je graag zou willen doen, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Ik help je graag om helder te krijgen wat je wilt en te bieden hebt, zodat je je presentatie op de arbeidsmarkt kunt verbeteren en jouw plek op de arbeidsmarkt kun vinden.

Voor meer informatie of (vrijblijvend) contact klik hier of bel rechtstreeks met Sigrid van der Laan tel 06 3825 2672.