De 7 onderwerpen die je niet wilt missen

‘Ontwikkeling’ is mijn kernwoord. Ook mijn blog is in ontwikkeling. Hier wil ik jou graag bij betrekken.Nieuw

Een tijdje geleden heb ik een geweldig seminar gevolgd over bloggen. Het resultaat hiervan is een vernieuwde aanpak. Mijn doel is om nog meer en beter mijn kennis en ideeën te delen zodat mijn lezers er meer uit kunnen halen.

Tot nu toe bedacht ik zelf de onderwerpen voor mijn ‘E-zine’, zoals ik het eerst noemde. Mijn eerdere blogs gingen over netwerken, sollicitatietips, teamsuccessen en ontwikkeling. Hier kan ik nog veel meer over schrijven. Maar ik wil vooral schrijven over thema’s waar jullie – mijn lezers – behoefte aan hebben. Een van mijn lezers vroeg bijvoorbeeld meer informatie over de Elevator Pitch. Een mooi onderwerp voor een van mijn eerstvolgende blogs. Een ander onderwerp dat ik nog op de plank heb liggen, zijn tips voor mensen die erover te denken ZZP’er te worden of net die overstap hebben gemaakt. Verder heb ik een aantal thema’s bedacht, waarvan ik graag wil weten of hier inderdaad behoefte aan is. Vandaar de volgende vraag:

Welke zijn de zeven onderwerpen die jij in de komende blogs niet wilt missen?

 1. Net al genoemd: hoe maak je in een paar stappen een overtuigende elevator pitch waarmee je in een paar zinnen vertelt wie je bent, wat jouw kracht is, wat je wilt bereiken en welke hulp de ander jou daarbij zou kunnen geven?
 2. Hoe zet je een succesvolle netwerkcampagne op om aan werk te komen?
 3. Hoe stel je jouw kernkwaliteiten vast en in welke relatie staan die tot jouw teamgenoten/de mensen om jou heen?
 4. Wat is jouw werkstijl en hoe leer je samenwerken met anderen die een andere werkstijl hanteren?
 5. Hoe breng je meer focus aan in je dag zodat je meer kunt doen in minder tijd?
 6. Wat wil je absoluut weten als je de overstap hebt gemaakt of wilt maken van loondienst naar het zelfstandig ondernemerschap?
 7. ……. Vul in de commentaarbox hieronder jouw keuze-onderwerp (of onderwerpen) in waar jij graag meer over zou willen weten.

BlogVertel mij welke van bovenstaande thema’s voor jou interessant of relevant zijn om over te lezen,  zodat ik hier een volgende keer een blog aan kan wijden.

Laat in de commentaarbox hieronder jouw reactie achter op welke vragen jij graag een antwoord zou willen hebben, waar je meer over wilt weten, wat jou tegenhoudt om succes te hebben in wat jij je voorneemt, welke uitdagingen er op jouw pad liggen en wat jij verder in het blog terug zou willen zien. In de komende blogs zal ik hier dan verder op in gaan. Ik kijk uit naar jouw reactie.

Alvast bedankt!

6 reacties op “De 7 onderwerpen die je niet wilt missen

 1. JO zegt:

  Hoi Sigrid,

  1. Elevator pitch
  2. Zelfstandig ondernemerschap
  3. Waarin steekt een (startende) ZZP-er cq MKB-er zijn startkapitaal? Postionering/Soc media/Foto/bedrijfs of profielfilm/Digitale marketing?

  Kijk eventueel op http://www.idaY4You.nl voor een concept waarvan ik vind waaraan een (startende) ondernemer zijn eerste 1000 euro moet besteden.
  Overigens geldt dat ook voor werkzoekenden natuurlijk.
  Ik denk wel eens: “Kom op zeg, zet jezelf nou eens op de kaart!”

  groet
  JOhan Berends
  http://www.metamorfase.nl

  • Sigrid van der Laan Loopbaan- & Teamontwikkeling zegt:

   Hi Johan,
   Veel mensen hebben er moeite mee zichzelf op de kaart te zetten, terwijl je groot gelijk hebt dat dit enorm belangrijk is als je op zoek bent naar werk, of dit nou in loondienst of als zelfstandige is. Voor mijn eerstvolgende blog staat de elevator pitch op de agenda. Met al zijn beperkingen is dit een hulpmiddel om jezelf onder de aandacht te brengen.
   Wat betreft jouw derde onderwerp, zie ik op de website die je noemt dat jullie daar veel ervaring mee hebben, en een duidelijke visie. Ik nodig je daarom uit om een gastblog hierover te schrijven. Laat maar weten of je hier belangstelling voor hebt.

 2. Yolande Slooter zegt:

  Hallo Sigrid ,

  ik zou graag meer weten over de punten 2 en 5 : Netwerkcampagne en Focus.

  Succes met je nieuwe manier van kennisoverdracht,

  Vriendelijke groet Yolande Slooter,

  Specialist in vrouwengezondheid en Care for Women verpleegkundige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *