Wie op zoek is naar ander werk, heeft het in deze tijd niet gemakkelijk. De concurrentie is enorm en de eisen die de arbeidsmarkt stelt, zijn anders dan een paar jaar geleden. Probeer dan maar eens aansluiting te krijgen. Loopbaancoaching biedt dan uitkomst.

Ik help je graag om opnieuw weer even goed op een rijtje te zetten wat je wilt in je leven en loopbaan en welke meerwaarde jij te bieden hebt. Zodat je jezelf gerichter en effectiever op de arbeidsmarkt kunt presenteren en met meer gemak op de juiste plek terecht komt.

Mijn loopbaantrajecten zijn erop gericht om jou te helpen je te (her)ontdekken wat de essentie is van jouw bestaan. En om dit te integreren in je werk, leven en loopbaan. Ik help je om je op een authentieke manier op de arbeidsmarkt te presenteren. We gaan op zoek naar de overlap tussen wat jij  te bieden hebt en waar de arbeidsmarkt om vraagt.

Op een praktische en krachtige manier help ik je op de juiste plek te komen, in de juiste omgeving en met de juiste balans. Door te focussen op wat je goed kunt, waar je enthousiast van wordt en wat jou uniek en onderscheidend maakt, help ik je om je talenten te (h)erkennen en te ontwikkelen. Je komt snel tot de kern van wie je bent, wat je wilt, wat je de wereld te bieden hebt en waar jij het beste tot je recht komt.

Je krijgt op een speelse manier je innerlijke kompas – of tomtom – helder waardoor het makkelijker wordt om keuzes te maken en je persoonlijk leiderschap te activeren. Het serieuze werk wordt afgewisseld met speelse, creatieve en intuïtieve werkvormen.

Vind jouw plek op de arbeidsmarkt

Je kunt bij mij terecht voor loopbaanbegeleiding en outplacement:

 • Begeleiding bij beantwoorden van de volgende vragen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en waar wil ik dat?
 • Het raakvlak zoeken tussen jouw aanbod en de vraag op de arbeidsmarkt: wat is je meerwaarde?
 • Sollicitatietraining incl. het voeren van sollicitatiegesprekken
 • Optimaliseren van brief en curriculum vitae
 • Netwerktraining, incl. de elevator pitch
 • Solliciteren via LinkedIn en andere social media
 • Het maken van een sollicitatievideo of website-cv
 • Sollicitatiemaatje: sparringpartner die je om advies kunt vragen over je sollicitaties en netwerkactiviteiten
 • Begeleiding van expats bij het (re)integreren op de Nederlandse arbeidsmarkt
Hoe werkt het?

Meer werkplezier, scherpe doelen en een heldere focus: dat zijn succesfactoren waar ik met jou aan werk. Weet wat jou uniek maakt en wat je wilt in je leven en loopbaan.

Ik werk met een methode waarmee je snel je tot de kern komt van wie je bent, wat je wilt, wat je de wereld te bieden hebt en waar jij het beste tot je recht komt.

 • Het traject* start met een vrijblijvend oriënterend intakegesprek waarin wij de vraag onderzoeken en afspraken maken voor de vervolggesprekken.
 • Verkrijgen van meer zelfinzicht over je werkwens, talenten, meerwaarde en toekomstvisie, o.a. aan de hand van het Q4 Profiles DISC assessment.
 • Jobmarketing, updaten van curriculum vitae, brief en LinkedIn profiel, netwerken en het gebruik van social media.
 • Thuisopdrachten voor inzichten en verdieping.

Weet je nog niet of je ander werk wilt maar wil je vooral de balans opmaken van je leven en loopbaan? Kies dan voor Van SOS! naar YES!: Heroriëntatie op Leven en Loopbaan.

Voor meer informatie of (vrijblijvend) contact klik hier of bel rechtstreeks met Sigrid van der Laan tel 06 3825 2672.

* Een traject ‘Heroriëntatie op Leven en Werk’ bestaat gemiddeld uit 5 – 9 sessies van ieder ongeveer 1,5 uur en vinden eens in de twee weken plaats. Een outplacementtraject duurt ongeveer 9 maanden, eveneens met tweewekelijkse gesprekssessies.